...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Με αφορμή ένα "Βραβείο"

Σας εξομολογήθηκα ήδη, οτι πολλές αναρτήσεις τις πλέκω την ώρα της αγρύπνιας.
Όταν δε μου κολλάει ύπνος,όπως σήμερα καλή ώρα, δημιουργώ στο μυαλό μου μπλα μπλα.
Και κατά περίεργο τρόπο, το σημερινό μου μπλα μπλα ήρθε κι έδεσε  μ' ένα βραβείο που κυκλοφορεί στη μπλογκογειτονιά μετά απο πολύ καιρό και μου απονεμήθηκε απο τη Ρένα μας και την ευχαριστώ πολύ γι αυτό.
Το να πώ κάτι παραπάνω για τον εαυτό μου, τώρα που με γνωρίζετε 8 συναπτά έτη, θάταν αστείο,θα καταθέσω όμως κάποιες σκέψεις μου σχετικά μ' όλα αυτά τα τηλεοπτικά  "παιχνίδια" που όλοι ... απεχθανόμαστε, αλλά οι περισσότεροι παρακολουθούμε (ας μην εξαιρέσω τον εαυτό μου),γιατί διαφορετικά ποιοί ψηφίζουν και ποιοί σχολιάζουν κατά εκατοντάδες, τολμώ να πω;
Εκτός κι αν όλο αυτό γίνεται για το τζερτζελέ και το ξεκατίνιασμα και να βγάλουμε προς τα έξω τ απωθημένα μας, προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και αν δεν μας αφορά  άμεσα ή δε μας προκάλεσε αυτό την επιθετικότητα αυτή. Για εκτόνωση δηλαδη απο τα προβλήματά μας.
Απορώ και εντυπωσιάζομαι, με το πόσος κόσμος ασχολείται και χάνει το χρόνο του, προκειμένου να βρίσει άγνωστους ανθρώπους με χυδαίες εκφράσεις, γιατί υποστηρίζουν τον ένα ή τον άλλο παίκτη, που δεν είναι της αρεσκείας του!
Πόσος ρατσισμός αλλά και πόση υποκρισία κυκλοφορεί,σε βαθμό που τρομάζεις.
Παρότι δεν ανήκω στους food bloggers, μ αρέσει να παρακολουθώ εκπομπές μαγειρικής, αν και τα ονόματα των υλικών που χρησιμοποιούν για μένα είναι άγνωστες λέξεις.
Μ αρέσει να βλέπω το πάθος,τη φαντασία, τη δημιουργικότητα στο στήσιμο ενός πιάτου και μάλιστα σε περιορισμένους χρόνους που για μια νοικοκυρά φαντάζουν τρομακτικοί (για τη μαμά μου π.χ. που από το μαύρο χάραμα που ξυπνάει, αγχώνεται τι θα μαγειρέψει για τις 3 το μεσημέρι)
Στο φετινό λοιπόν Master chef ξεχώρισα εξ αρχής δυο "παίκτες".
Γιατί;;;γιατί ήταν αυτό ακριβώς που δεν είμαι εγώ.
Παθιασμένοι και ξεκάθαροι για τους λόγους που μπήκαν σ ένα τηλεοπτικό προιόν, που γνωρίζουν πόσο  ανθρωποφαγική είναι αυτή η διαδικασία,όχι μόνο εντός αλλά και εκτός και πόσο μπορεί να χτυπηθούν για την καλή ή την κακή εικόνα που από το μοντάζ των κομματιών της έγκλειστης ζωής τους θα παρουσιασθεί ακόμα και μια διαστρεβλωμένη εικόνα τους, γιατί αυτή θα πουλήσει για τις ανάγκες της τηλεθέασης.
Ξεκάθαροι εξ αρχής,συνηδειτοποιημένοι, με σωστά ελληνικά (αχ τα έρμα πόσο κακοποιούνται  καθημερινά στην ελληνική τηλεόραση), σαφείς χωρίς άσχημους χαρακτηρισμούς για κανέναν (όπως άλλοι στο ίδιο προιον) αλλά με μαγειρικές συγκρίσεις (έστω και λάθος για μας που δεν είμαστε εκεί να κρίνουμε) δε προσπάθησαν να χαϊδέψουν αυτιά ούτε να δημιουργήσουν συμμαχικές φιλίες και αδελφότητες.
Γιατί ποιός λογικός νους μπορεί να πιστέψει, οτι σ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που κρίνονται μεγάλα για την εποχή μας ποσά, μπορούμε να είμαστε "φίλοι" και πολύ περισσότερο "αδέλφια" μ ανθρώπους που μόλις γνωριστήκαμε;
Ας μη γελιόμαστε λοιπόν οτι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα "παιχνίδια" αυτά και εκτίθενται πολλές φορές ανεπανόρθωτα (κατ εμέ) πάνε για την εμπειρία.
Η εμπειρία αποκτάται αλλού και μ άλλο τρόπο, στην τηλεόραση συμμετέχεις για τα λεφτά και την αναγνωρισιμότητα και όσο πιο πολύ προκαλέσεις και ξεχωρίσεις τόσο πιο πολύ θα συζητηθείς.
Τουλάχιστον ας συζητηθείς για το σωστό λόγο.
Για την ειλικρίνεια και τη μαγκιά να παραδεχτείς, οτι εγω ήρθα για να νικήσω, που και όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο θάθελαν να πουν αλλά φοβούνται να το ξεστομίσουν ίσως και από αυτογνωσία μπροστά στη σύγκριση. Ετσι προτιμούν τις αγκαλιές,τα φιλιά και τα "παιχνιδιάρικα"  ελληναράδικα "γαλλικά", από την παραδοχή οτι εγω είμαι εδώ γιατί πιστεύω οτι είμαι ο καλλίτερος και θέλω να κερδίσω!
Είναι πολύ σημαντικό, σε όλες τις δουλειές να πιστεύεις στον εαυτό σου,να προσπαθείς,να μαθαίνεις να εξελίσσεσαι και να λες το αυτονόητο για τον κόπο σου "θέλω νάμαι ο πρώτος".
Είσαι η κερκίδα που ντοπάρει τον εαυτό σου!
Ποιός πάει κάπου για να βγεί τελευταίος;;;
Ολοι με το ίδιο όνειρο ξεκινάμε την όποια προσπάθεια.Να ξεχωρίσουμε και να αμειφθούμε γι αυτό. Λυπάμαι λοιπόν αν κατακρίνονται δύο άνθρωποι που μπήκαν με το ίδιο όνειρο με τους άλλους,απλά αυτοί έχουν το θάρρος να το παραδέχονται.

Κι έρχομαι στον αντίποδα.
Τυχαία, από μια σατυρική εκπομπή, έπεσα σ' ένα άλλο τηλεοπτικό προϊόν, δεν θάθελα ούτε παιχνίδι ,ούτε σκουπίδι να το χαρακτηρίσω,αν και διαφωνώ για το πρώτο και ρέπω περισσότερο προς το δεύτερο.
Γιατί, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις στην εποχή μας να καταφεύγεις στην τηλεόραση για να βρείς ταίρι;;;
Προσπαθούν ν αναζωπυρώουν λέει, το φλερτ που έχει εκλείψει στις μέρες μας!!! χαχαχχαα ωραίο ανέκδοτο
Και πρέπει να πας στην τηλεόραση, να εγκλειστείς εκουσίως σ' ένα ξένο Κράτος, (κι εδώ να ήταν το ίδιο θάταν φυσικά) υπο την επιτήρηση των καμερών, για να σου φέρνουν κάθε καρυδιάς καρύδι για να ζευγαρώσεις! Μοιραία μου θύμισε το "φλερτ" του τράγου όταν έρθει η ώρα της γίδας για αναπαραγωγή (οχι, μου θύμισε κι άλλο, αλλά το λέω παρακάτω 😉)
Είναι λυπηρό να βλέπεις κάτι πρόσωπα πλαστικοποιημένα,γιατί μόνο τις ηλικίες που επικαλούνται δεν διακρίνεις πανω τους, να ακκίζονται σαν 15χρονα σε οίστρο,προκειμένου να κλέψουν τηλεοπτικό χρόνο,γιατί για ζευγάρωμα δεν το βλέπω (όλα είναι για κατανάλωση μέχρι να σβήσουν τα φώτα),  που αφου θα τους ξεζουμίζουν ολες οι άλλες εκπομπές (!!!), που αναπαράγουν καθημερινά εικόνες τους θα τους πετάξουν σαν άδειες λεμονόκουπες και τότε πώς θ αντέξουν την απόρριψη και τη μη ζήτηση; Τόσος ξεπεσμός,τόσος εξευτελισμός χωρίς κέρδος;;; Μα το κέρδος θάναι  να το εξαγοράσουν με καμιά παρουσίαση σε κανενα δευτερότριτο τηλεοπτικό κανάλι, καμιάς επίσης trush εκπομπής,
Κι αν οχι πως  είναι δυνατόν να το χωνέψουν;;;και τότε σειρά έχουν οι "εκπτώσεις" στις αναζητήσεις τους ,αν όχι οι ψυχίατροι
Και πιστέψτε με,οτι πολλές φορές εχω αναρωτηθεί,πώς μπορεί να νοιώθει ο οικογενειακός περίγυρος αυτών των ανθρώπων, που συνήθως προέρχονται απο επαρχιακές Πόλεις που γνωρίζει ο ένας τον άλλον, που εκτίθενται χωρίς ηθικές αναστολές και χωρίς αιδώ, θεωρώντας οτι είναι "εμπειρία ζωής" να πας να διαλέξεις ή να σε διαλέξει ο πελάτης, λες και βρίσκεσαι σ'  ένα δημόσιο οίκο ανοχής,΄για  κάτι που θάταν απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί εκτός τηλεόρασης,σ'  ενα χώρο που συχνάζουν νέοι και είναι το φυσικό παιχνίδι της ηλικίας, και αφορά δύο ανθρώπους και κανέναν άλλον.
Τόσο πολύ πια εχουν εκποιηθεί όλα στο βωμό του χρήματος και της εφήμερης "δόξας";
Κι εγώ μόνη μου απαντώ,οτι ναι μεν υπάρχουν αυτά αλλά υπάρχουν και τ΄ άλλα παιδιά που ζουν και κινούνται δίπλα μας και γύρω μας,προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους με τη στήριξη ή όχι των γονιών τους και τους κάνουν υπερήφανους για τις επιλογές τους.
Το ξέρω οτι υπάρχουν, ΕΥΤΥΧΩΣ  που δεν ειναι αυτή η λυπηρή μειοψηφία, απλά ενοχλούμαι οταν η πλειοψηφία των καναλιών παρουσιάζει συνεχώς τα λάθος "πρότυπα" και προσπαθεί με τον τρόπο της να μας πείσει οτι είμαστε μία κοινωνία χαβούζα.

Εγώ λοιπόν δεν έκανα τίποτα από τα παραπάνω για να αξιωθώ του βραβείου τούτου, απλά σιωπηρά και ταπεινά παίζω με τα χέρια μου ο,τι μπορεί να δώσει σ'  εμένα πρώτα κι ύστερα στους άλλους ΧΑΡΑ, γκρινιάζω καμιά φορά, όπως τώρα ,γιατί γερνάω και παραξενεύω, και ίσως γίνομαι περισσότερο ηθικολόγος απ ό,τι πρέπει (;;;),   δεν επιδιώκω κανένα υλικό ή αλλου είδους κέρδος απλά εκφράζω τις απόψεις μου και εκθέτω την αισθητική μου, χωρίς καμιά διάθεση να προσβάλω ή να υποτιμήσω κάποιον, αλλά μήπως γι αυτά δε μ΄ έχετε ξεχωρίσει τόσα χρόνια;

12 σχόλια :

  1. Ακριβώς γι αυτά σε έχουμε ξεχωρίσει τόσα χρόνια.. όπως το λες. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και λυπάμαι γιατί αυτή η νεολαία όταν θέλει για λίγο να χαλαρώσει για να μπορέσει να συνεχίσει τη μέρα της, πέφτει σε όλα αυτά τα σκουπίδια. Αν δεν έχεις άλλες δικές σου εναλλακτικές δυστυχώς είσαι καμένος από χέρι. Υπάρχουν βέβαια και 2-3 αξιόλογα προγράμματα στα κρατικά με τέχνη και βιβλία, αλλά που κι αυτά είναι ελάχιστα. Τέλος πάντων, ας βρει ο καθένας ένα χόμπι που να τον ευχαριστεί για να ασχολείται και να μη βλέπει τηλεόραση... υπάρχει άλλωστε και το ραδιόφωνο που προσωπικά είμαι λάτρης !!!! Ωραία ανάρτηση αγαπημένη μας.... Σε φιλώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με ότι είπες! ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο παιχνίδι του φλερτ δεν άντεξα να δω ούτε καν τα τρέιλερ, μένω κατάπληκτη με όσους ανεβάζουν την ακροαματικότητα σε τέτοια σκουπίδια..Έχω το ΟΤΕ TV και διαθέτει ένα κανάλι με ιστορικό, λογοτεχνικό, τεχνολογικό, φιλοσοφικό, λαογραφικό, ηθογραφικό και ότι μπορείς να φανταστείς που κοσμεί την τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνοντας ζάπινγκ τα βλέπω κι απορώ κι εγώ με την ξεφτίλα .
    Σημεία των καιρών.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι σε ξεχωρίσαμε γι αυτές τις απόψεις και δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ. Αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει λογιών λογιών ανθρώπους και η τηλεόραση απλά ασχολείται με ένα είδος γιατί έτσι κερδίζει από διαφημίσεις και τα συναφή. Το χρήμα πάντως ουδείς το εμίσησε και σήμερα κάνουν τα πάντα για να το κερδίσουν. Ορίσμένες φορές αισθάνομαι ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας γι αυτό δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Κρίμα όμως που οι νέοι αναλώνονται σε τέτοιες εκπομπές κρίμα
    Φιλάκια Χαρά μου και σε θέλουμε όπως είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι χάνω που την TV την ανοίγει μόνο κατά τις 9, ο σύζυγος και αυτό σιγά να μην ακούω... Ειδήσεις μαθαίνω από δικές μου πηγές!
    Ευτυχώς όμως που έπεσε αυτή η ανοιξιάτική βροχή βραβείων και έτσι διαβάσαμε για κάτι όμορφες ψυχούλες! ;)
    Τα βραβεία αυτά είναι λέει μια μεγάλη "ηλεκτρονική αγκαλιά" που μας φέρνει κοντά δίνοντας μας χαρά!
    ΑΦιλάκια πάντα χαμογελαστά και καρδιάς! :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την τηλεόραση την έχω...κλεισει εδώ και καιρό στο σπίτι μου!
    Παίζει μονο μουσικοκάναλα, σειρές και ταινίες.
    Ειδήσεις από άλλες πηγές!!
    Γεμίσαμε σκουπίδια....δεν υπάρχει τιποτα να δεις πια!!
    Κριμα... μου έχει λειψει η καλή τηλεόραση του παρελθόντο...
    Καλό βράδυ Χαρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και λίγα λες ματια μου αγαπημενα..για όλα όσα εχουν αλλαξει στην ζωή μας και δυστηχως χωρίς να την κανουν καλητερη Χαρα μου αν σκεφτούμε την ποιότητα και τις αξιες που χανονται σιγα σιγα.. !!
    Οτι μας σερβίρεται στην τηλεόραση .. ειναι για να μας κανουν πλυση εγκεφαλου..!όλα στο βωμό του χρηματος... ομως μπορούμε να επιλεξουμε η να μην την βλεπουμε η να βλεπουμε οτι εχει ποιοτητα.. ειναι ομω τόσο λιγα αυτα τα προγραματα.!..το ιδιο νομιζω οτι συμβαινει και στο χωρο και στον χώρο του φεης μπουκ..εκει πια..δεν σου λεω ..δεν εχω φεης αλλα ακουω απο εκεινους που εχουν...
    Τελικα στο χερι μας ειναι να αποφασιζουμε τι θα δουμε και τι όχι.. εμεις που εχουμε ..λεμε... λιγο μυαλο αλλα οι νεοι μας πια εισαι εθισμενοι.. σ αυτό... δυστηχως.!! εχω την εντυπωση κοριτσι μου.. οτι θα ερθει καποια στιγμή και ο κορεσμος .. και τοτε θα χτυπησει το καμπανακι της της επαναστασης σε όλο αυτο χάλι..!
    Μου αρεσε πολύ το θεμα της αναρτησης σου.. καπως ετσι και η δικη μου σκέψη.. καλο σου ξημερωμα Χαρουλα μου..και ο θεός βοηθος αγαπη μου .. φιλω σε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ γι' αυτό δεν ανοίγω την τηλεόραση, Χαρά μου. Το μόνο που παρακολουθώ, όταν προλαβαίνω, είναι το "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα". Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή κ. Χαρά. Από καιρό παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας τις οποίες βρίσκω εξαιρετικές από κάθε άποψη, καθώς και τις δραστηριότητές σας μέσω Pinterest.
    Σήμερα διάβασα την ανάρτηση 24/4 και πραγματικά την ευχαριστήθηκα. Χαίρομαι που συμφωνούν κι άλλοι με μένα. Δεν το παίζω διανοούμενη, ηθικολόγα ή κουλτουριάρα. Απλά εξοργίζομαι όταν δεν μπορώ να δω τηλεόραση μαζί με την κόρη μου χωρίς να κοκκινίζω ή να αηδιάζω. Ακόμη κι ένας κοινός νους βλέπει εύκολα την ανεπάρκεια της τηλεόρασης που προσπαθεί να κάνει νούμερα με νέους πειραματόζωα σε εκπομπές σκουπίδια, προσβάλλοντας την νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια και την αισθητική μας. Σήμερα σε μια κοινωνία όπου το ήθος έχει καταντήσει άγνωστη λέξη (ευτυχώς όχι σε όλους) η ηθική των καναλαρχών προσπαθεί να μας πείσει πως πρόκειται για κοινωνικό πείραμα. Αυτή η παραφροσύνη του καιρού μας δυστυχώς δεν απαλλάσσει και μας τους ίδιους απ' την ευθύνη. Όταν αναπαράγουμε τη σαπίλα, εννοείται θα μας πάρει η μπόχα. Πολύ εύστοχες οι σκέψεις και οι παρομοιώσεις. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσωπική άποψη δεν έχω Χαρα μου γι΄αυτα τα παιχνίδια, ειδικά τα φετινα, μια που πλέον το προγραμμά μας εχει σχεδόν κάθε μέρα φροντιστήρια στην Τρίπολη και επιστροφή αργά το βραδυ... Αυτό εχει δυο καλά: αναμονη να τελειώσει το παιδι, συνήθως, με ένα βιβλίο για να περνα η ώρα και ελλειψη χρόνου για να δούμε τηλεόραση...
    δεν ξερω αν είναι πολλοι αυτοί που τα παρακολουθούν ή απλως "ακούγονται " πολύ. Περυσι θυμάμαι που μου έλεγαν τα παιδιά για συμμαθητες τους που εστελναν μαζικα μηνύματα στο survivor, ναι, στην Ελλαδα της κρίσης...
    Από την άλλη ό,τι κι αν κάνει ένας ενηλικας ίσως και να έχει μια δικαιολογία, μια που ψάνει μια ευκαιρία στη ζωή του (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα). Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να καταλαβω είναι το πώς κάποιοι πάνε εκει τα παιδιά τους, να δείξουν το όποιο ταλέντο έχουν ή νομίζουν ότι έχουν, και να γίνουν η εφήμερη τροφη της τηλεορασης που θα τα εκμεταλευτεί χωρίς να τους προσφερει το παραμικρό...
    Τι να πω; όλο λέμε πιο χαμηλα δεν έχει, κι όλο αποδεικνύεται πως έχει...
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλιές μου φίλες αγαπημένες και πάντα πιστές στο αίολο ραντεβού μας και αγαπητή Αννίκα που με τιμάς πρώτη φορά με την έγγραφη παρουσία σου,η τηλεόραση στις μέρες μας βλάπτει σοβαρά την υγεία γιατί τα πρότυπα που προβάλει κατά κόρον είναι παρακμιακά . Δυστυχώς ο,τι δεν βλέπεις στην τηλεόραση το βλέπεις απαραίτητα να αναμεταδίδεται με πάθος και απο τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης,οπότε θέλοντας και μη παίρνεις μία γεύση του τι συμβαίνει. Και δυστυχώς με λύπη μου παρατηρώ οτι η κατηφόρα των σχέσεων μεταφέρεται και στις μεταξύ μας συζητήσεις-αντιπαραθέσεις επι παντός επιστητού που έχουμε άποψη με ύφος 1000 καρδιναλίων κατακεραυνώνοντας τους πάντες που έχουν διαφορετική απο τη δική μας άποψη. Οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί και οι αγοραίες εκφράσεις διανθίζουν την κάθε συζήτηση εκφορά άποψης απο το πιο αστείο θέμα μέχρι τα πιο σοβαρά.
    Τλπ κακώς ενοχλούμαι και εντυπωσιάζομαι,ενω δε θαπρεπε αφου η εικονική πραγματικότητα σ ε τίποτα πια δε διαφέρει απο την πραγματική.
    Την αγάπη μου πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
    I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
    I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
    หนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...