...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Στο κατακάθι ενός καφέ.

Σήμερα μετά απο αρκετές μέρες ή βδομάδες απουσίας, επανέρχομαι, ολίγον (εως πολύ)  θυμωμένη, ολίγον (το ίδιο με το προηγούμενο) προβληματισμένη και έτσι για να το βγάλω απο μέσα μου (που με κατατρώει καιρό) και μια που μακρυά απο την εστία μου ακόμα, αδυνατώ να δημιουργήσω ή να ολοκληρώσω οτιδήποτε,ασθενούσα,
είπα να εκθέσω και να εκτεθώ.
Την αφορμή μου την έδωσε χθες, η άνευ δικής μου προσπάθειας συμμετοχή σε συνομιλία  δύο νεαρών κοριτσιών, σε γνωστό καφέ του Κέντρου.

Αθελα μου έγινα αυτήκοος μάρτυρας της συζήτησής τους, μια που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να χαμηλώσουν τις φωνές τους, ίσως σίγουρες και με πολύ αυτοπεποίθηση για τα λεγόμενά τους.
Μιλούσαν για "μαθήματα", κι η μια έκλεινε αλεπάλληλα  ραντεβού με το τηλέφωνο.
Κατάλαβα, λόγω της γειτονιάς, οτι επρόκειτο για καλλιτεχνικού τύπου μαθήματα κι όχι κάποιας ξένης γλώσσας. Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου της η "δασκάλα", είπε οτι θάχει και 3 μαθήτριες απο τη Ζάκυνθο!
Αυτό μ' εξιτάρισε ακόμα περισσότερο να ξεκαθαριστεί το θέμα των μαθημάτων, μια που έχω γνωστή έφεση στη μάθηση και αρκετά απο τα ταξίδια μου, διανθίζονται με τέτοιες εμπειρίες.
Το μυστήριο λοιπόν δεν άργησε να διαλευκανθεί, κι απο εκεί και μετά έφαγα την πίκρα και μ άρχισαν οι αναρωτησεις, χωρίς φυσικά να παίρνω απαντήσεις
Το θέμα λοιπόν των ιδιαίτερων ήταν, ραπτική!
Ομως, δεν ξέρω, ΠΟΙΟΣ θα μάθαινε ποιόν;
Μια που η "δασκάλα" παραδέχθηκε στη φίλη της, οτι θα  ήταν μια ευκαιρία να μαθαινε ( ή να εμπέδωνε οτι είχε μάθει) και η ίδια,  προσπαθώντας να διδάξει αρχάριες
Και μάλλον κυριολεκτούσε, αφού η άλλη (απο τη συζήτησή τους,προέκυπτε οτι ήταν "συμμαθήτριες" σε γκρουπ ραπτικής) της έκανε τεστ γνώσεων προφορικά-"γραπτά" (ναι την έβαλε να ράψει κιόλας!χαχαχαχα) κι ήταν κάτω του μετρίου, αφού η άλλη (η μη "δασκάλα") συνεχώς την επέπληττε.
Με παραξένεψε το γεγονός οτι δε νοιάζονταν καν αν ακούγονταν, αφού οι φωνές τους ήταν πάνω απο το μέσο όρο (τ'  αντίθετο θάλεγα, σαν να έκαναν επίδειξη) για τις εντυπώσεις που τυχόν δημιουργούσαν στους γύρω (και παρότι εμφανώς χαμογελούσα, όσο κι αν προσπαθούσα να παραμένω αμέτοχη) και αν κάποιοι αναρωτιόντουσαν το ίδιο που αναρωτήθηκα κι εγω
Μαθαίνουμε κάτι, άγνωστο για πόσο καιρό, είμαστε τόσο σίγουροι οτι μπορούμε να το μεταδώσουμε, να το διδάξουμε;
Μήπως η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, είναι απλά έλλειψη του μέτρου; αδιαφορία και ασέβεια προς τον αλλον που μας εμπιστεύεται και πληρώνει για να μάθει; ή απλά μια ...αρπαχτή;
Ξέρω δημιουργούς που έχουν φάει απίστευτες ώρες δοκιμών, πειραμάτων, αποτυχιών, κατασπατάληση υλικών, για ν'  αποφασίσουν ν'  αποδεχθούν οτι:  "ΝΑΙ, γνωρίζουν τ αντικείμενο και μπορούν να το διδάξουν".
Αυτές έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση ή απλά περισσότερη αυτογνωσία και σεβασμό στον εαυτό τους  και στους άλλους;;;
Ολες έχουμε τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία να δείξουμε σε κάποιον αυτό που μάθαμε.
Αλλο όμως σε μια φίλη πίνοντας ένα καφέ, ανταλάσσοντας απόψεις, απορίες, προβληματισμούς κι άλλο να χρησθώ δασκάλα και να το διδάξω.
Και  τέτοιες περιπτώσεις ολοένα και πληθαίνουν και η κρίση με τη λιγοστή εισροή και εκροή ρευστού, σε κάνει ακόμα περισσότερο ν΄ αναρωτιέσαι: "εχουμε επίγνωση ή έπαρση;" ή έχουμε επιδοθεί σε ένα άνευ όρων  κυνήγι εισοδήματος, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι συνέπειες (αν προσφέρουμε όντως γνώσεις ή στραβώνουμε κάποιους απο τη σωστή εκμάθηση της όποιας τεχνικής);
Δεν ξέρω αν θα καλυφθώ κάποια στιγμή, αν είμαι μόνο εγω που κάνω τέτοιες "άστοχες" σκέψεις, αν εσείς έχετε δώσει απαντήσεις επι του θέματος (αν σας έχει προβληματίσει καν ), αν πράγματι υπάρχει έδαφος να προβληματίζομαι ή βγάζω "κακία" γι αυτές που έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους τολμούν να βγουν στην αγορά που στις μέρες μας διψάει για ενασχόληση με δημιουργίες.
Οι σχολές, φυτρώνουν σ ε κάθε γειτονιά, τα ιδιαίτερα βρίθουν, τα υλικά ούτως ή άλλως ανεβαίνουν την ανηφόρα μια που η ζήτηση αναπτύσεται όλο και περισσότερο, ο "μαθητής" όμως τι εγγυήσεις έχει, απο πού και ποιόν προστατεύεται;;;
Θα μου πείτε η δια στόματος διαφήμιση ή δυσφήμιση αρκεί, αλλά μέχρι πού μπορεί να φτάσει και πόσους θα προστατεύσει;
Δε ξέρω ειλικρινά.
Είμαι πολύ προβληματισμένη και θυμωμένη, γιατί έχουμε χάσει κάθε μέτρο
Στης κρίσης τον καιρό θεωρώ, οτι απαιτείται ένα τικ παραπάνω η συγκράτηση του ΕΓΩ μας.

77 σχόλια :

  1. Μας δινεις τροφη για σκεψη.....γιατι αν μεινουμε μονο στα σχολια.....!!!!
    Oλοι πρεπει να κανουμε την αυτοκριτικη μας!!!!Και αυτοι που "διδασκουν" κ αυτοι που πληρωνουν για να μαθουν!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ξέρω ειλικρινά αν σηκώνει σχόλια.
      Είναι κάτι που το βιώνουμε με αυξανόμενη ταχύτητα σ΄όλα τα δημιουγικά χόμπυ.
      Η αυτοκριτική χρειάζεται πάντα,πόσο μάλλον οταν στέκεσαι απέναντι σ ανθρώπους που πληρώνουν για να μάθουν κάτι σωστά

      Διαγραφή
  2. Περαστικα σου Χαρά, ασε τα κορίτσια να εκτεθουν χιχιχιχι
    Καλό υπόλοιπο Κυριακης!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη
      κάποιες στιγμές ήμουν έτοιμη να παρέμβω επειδή μιλούσαν και για "μεγαλες" γυναίκες και τις προτιμήσεις τους, να αστιευτώ μαζί τους,μπας και καταλάβουν οτι ο,τι έλεγαν ήταν εις ευήκοον όλων των γύρω
      Αλλά δεν το έκανα,ίσως τότε είχα μία ευκαιρία συζήτησης μαζι τους και να έλυνα τις απορίες που καταγράφω εδώ
      Καλό Σ/κ

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστα προβληματίστηκες .. και εγώ μαζί σου Χαρά μου και σίγουρα εκείνες οι (δασκάλες) με έβαλαν σε σκόψη μέσω εσού...πόσες άλλες κάνουν ακριβώς το ίδιο......υπάρχει η ελαφρότητα των χαρακτήρων και των ηθών θα έλεγα...δυστηχώς μάτια μου.. αραγε ξέρουν την λεξη αυτοκριτική; που λέει και το Μισιρλακιμισιρλάκι απο πανω;; δεν νομίζω...!!! σου ευχωμαι γρήγορο επαναπατρισμό.. Θα τα πούμε..να έχεις μια όμορφη εβδομάδα χωρίς ακούσιους προβληματισμούς μάτια μου φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στιςμέρες μας γενικά,Ρούλα μου η λέξη που αναρωτιέσαι είναι μία άγνωστη λέξη,ούτε κάνουν τον κόπο να αναζητήσουν την ερμηνεία της σ ένα λεξικό, ένα ...Πατηνιώτη (ας ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα αγαπημένη,ξέρω οτι δεν παρεξηγείς) βρε αδελφέ!

      Ευχαριστώ για την ευχή,αν και εξαρτάται απ τον καιρό, μπορείς όμως κάλλιστα να μου ευχηθείς περαστικά (ειδικά και γενικά)

      Φιλάκια άπειραααααααααααααααααααααααααααααααααα (η απόσταση σε γλυτώνει απο το κόλλημα της ίωσης,την αγάπη πάλι δε την εμποδίζει τίποτα!)

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν θα αρχίσω από τη φράση σου < έχουμε χάσει κάθε μέτρο> Αυτά που γράφεις Χαρά μου τα κουβεντιάζω πολλές φορές με τον εαυτό μου αλλά και με δικούς μου ανθρώπους. Είναι πολλά τα μανιτάρια που ξεπροβάλουν σε όλους τους τομείς και διδάσκουν όπως λένε με στόμφο αυτά που γνωρίζουν και περνάνε τους υπόλοιπους για χαζούς. Και ερχομέ τώρα στις κοπελιές γιατί να μη κάνουν ότι βλέπουν,κοινώς αρπαχτές. Κάποια φορά πέρασα έξω από ένα μαγαζί με την κόρη μου, οι ρόμπες της προγιαγιάς είπα, χαχα γέλασε η κόρη μου ξέρεις ότι αυτή είναι η τάδε , τι διδάσκει δεν ξέρω από κάτι που διάβασα δεν δείχνει εκείνη αλλά έχει κάποια άλλη στα περιοδικά όμως την εκθειάζουν σαν να μην υπάρχει καλύτερη. Οπότε καταλαβαίνεις με τέτοια πρότυπα τέτοιες συμπεριφορές. Γνωρίζω Ράψιμο πάρα πολύ καλά μιας και ήταν μαζί με το σχέδιο και τα πατρόν αυτό που έχω σπουδάσει, αλλά ποτέ δεν είπα ότι γνωρίζω τα πάντα. Και τελειώνω το σεντόνι μου Χαρά μου με τη φράσσει που έλεγε για τέτοιου τύπου ανθρώπους ο μπαμπάς μου. Αν δεν υπήρχαν οι χαζοί παιδάκι μου, δεν θα ζούσαν οι έξυπνοι, και ο νοών νοείτο. Καλή εβδομάδα Χαρά μου και εύχομαι όλα να γίνουν όπως τα θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα
      Εκανα αυτή την ανάρτηση με κίνδυνο να παρεξηγηθώ,όμως ειλικρινά δε πρόσθεσα ή αφαίρεσα κάτι απο ο,τι είδα!
      Κι ομως δεν είναι μόνο η ραπτική,είναι όλες οι καλλιτεχνίες, δυστυχώς
      Δεν κάνω την ειδική ούτε την σπουδαία,κι ίσως το κορίτσι ήθελε να βγάλει τα προς το ζην του και εκεί το δικαιολογώ, δε δικαιολογώ όμως να ξέρεις οτι έχεις βασικές άγνοιες επι του θέματος και να εισπράττεις χρήματα. Αυτό είναι εκμετάλλευση

      Εφυγα απο μία Υπηρεσία μετά απο 23 χρόνια και ουδέποτε περηφανεύθηκα οτι έχω απόλυτη γνώση του αντικειμένου. Οταν δνε ήμουν σίγουρη για κάτι ,έλεγα "θα το ψάξω και θα σας ενημερώσω " γιατί δνε ήθελα να παραπλανήσω κανέναν με τα λόγια μου που θα μ εμπιστευόταν ως ειδικό. ΚΑΙ ΠΟΥ;;;Σ το Δημόσιο!!! πού κανένας δε αναζητά ευθύνη απο κανένα,όμως ο εαυτός μου θα με κατηγορούσε πρώτος και δε θα τ ανεχόμουν

      Δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λεςκαι "χαίρομαι" που δνε είναι τελικά μόνο δική μου ιδέα,οτι έχουμε ξεφύγει

      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Χαρουλίνι μου,
    Δεν νομίζω ότι φταίει η "δασκάλα", νομίζω ότι φταίνε όλοι αυτοί που γίνονται μαθητές ή μαθήτριες χωρίς να εχουν κάνει προηγουμένως την ερευνά τους. Χωρίς να εχουν ρωτήσει, ψάξει, δει ,που πρέπει να πάνε για να πάρουν τις καλύτερες γνώσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Ετσι δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς να κάνουν τους εκπαιδευτικούς χωρίς να κατέχουν το αντικείμενο. Και το τραγικό είναι ότι όταν δεν κατέχεις δεν μπορείς μεν να το μεταδώσεις σε αλλους αλλά δεν μπορείς και να δεχθείς αυτά που θα μπορούσαν να σου δώσουν οι μαθητές. Και πόσο μάλλον να καταλάβεις ότι η διδασκαλία είναι λειτούργημα και όχι εργασία.
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι με κάλυψες. Φυσικά το ό,τι κάποιοι δεν ''το ψάχνουν'' δεν απαλλάσσει όσους εξαπατούν και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά σίγουρα η έρευνα είναι η μόνη λύση για να μη πέσεις θύμα τέτοιων καταστάσεων.

      Διαγραφή
    2. Μαρινάκι μου γλυκό μου έλειψες που δε σ είδα αυτή τη φορά,αλλά ρώτησα κι έμαθα οτι εντρυφείς σε νέες δημιουργικές οδούς. Καλά να περνάς μ ό,τι κι αν κάνεις!
      Οσο για το προκείμενο...το θέμα του ψαξίματος, έχει πολλές παραμέτρους και πρωτίστως ο οικονομικός είναι και ο καθοριστικώτερος,θεωρώ.
      Οταν ακούς λοιπόν μια χαμηλή τιμή, είναι πολύ δελεαστική (μιλάω γενικά έτσι) και η έρευνα αγοράς έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
      Μάλλον αμα στραβωθείς και κάποια στιγμή ανοίξεις τα μάτια σου,μπορεί να καταλάβεις τη λάθος επιλογή.
      Κακά τα ψέματα στις περισσότερες απο εμάς και δη της επαρχίας,το οικονομικό παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Κι εκεί στεναχωρέθηκα περισσότερο για τις 3 μου συντοπίτισες που θάκαναν ένα όχι εύκολο ταξίδι όπως εγω να έρθουν με δίψα να μάθουν νέα πράγματα και να έτρωγαν την πατάτα.
      Μέχρι στιγμής εγω ήμουν τυχερή,ίσως γιατί δεν προέβαλα το οικονομικό της δίψας για μάθηση και έτσι οι επιλογές μου στέφθηκαν απο επιτυχία,αλλά... πόσα "αλλά" υπάρχουν αλλού
      Και πόσο διαδεδομένο είναι πια το φαινόμενο τούτο!!!
      Οσο για τελευταίο,και σ αυτό ως πολύπειρη έχεις απόλυτο δίκιο. Σε μία σχέση παίρνεις-δίνεις και οταν υπάρχει ανικανότητα δεν υπάρχει ούτε καν η μία διαδρομή.
      Ανοιξα ένα θέμα μεγάλο και δύσκολο ν αποτυπωθούν όλες οι σκέψεις μας.
      Απλά είναι κι αυτό σημείο των καιρών.
      Φιλάκια πολλά και την επόμενη φορά να τα πούμε κι απο κοντά

      Διαγραφή
    3. Βιλλιωτάκι
      Το ίδιο αλλά με διαφορετικά λόγια έγραψα κι εγω παραπάνω στην Κατερίνα-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, σχετικά μετην εκμετάλλευση
      Αλλά και η έρευνα δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει,διότι σ όλες τις περιπτωσεις δεν υπάρχουν δυνατότητες. Δε μιλάμε για οργανωμένους χώρους δουλειάς
      Οι ιδιώτες;;; Κι αν σου παρουσιάσουν δουλειά αλλου για να σε δελεάσουν; Στις μικρές κοινωνίες που κάθε ερώτηση ισοδυναμεί με αμφισβήτηση του "κύρους";;;
      Πάντως σίγουρα η προσοχή και η εμπεριστατωμένη μελέτη σώζει

      Διαγραφή
    4. Και ως ιδιώτης μπορείς να ενημερωθείς Χαρουλάκι. Δέχομαι πως δεν είναι πάντα, ούτε για όλους δυνατό, όμως και η τακτική του ''προβάτου'', έχει τις επιπτώσεις της. Από την άλλη, αν εκείνοι που πηγαίνουν είναι ευχαριστημένοι, περί ορέξεως που λένε...

      Διαγραφή
  6. Παν μέτρο, άριστο! Η αλήθεια πως το μέτρο έχει χαθεί εδώ και αρκετό καιρό! Εφ' όσον ήταν νεαρές, θα κάνουν τα λάθη που οι περισσότεροι εάν όχι όλοι κάνουμε, και μαθαίνουμε. Τις κακόμοιρες τις κοπέλες 'μαθήτριες' σκέφτομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalli
      τις "κοπέλες" (μάλλον μεγαλοκοπέλες,αν κρίνω απο τα λεγόμενά τους ήταν γιατί υπήρχε πολύ ειρωνικό χιούμορ για την 3η ηλικία) σκέγτηκα κι εγω που θα έκαναν και το έξοδο του ταξιδιού κι όχι μόνο
      Οσο για τα λάθη ,,, ΙΣΩΣ μάθουν,μη το θεωρήσεις και δεδομένο, γιατί αν υπήρχε συναίσθηση θα έπρεπε να το καθυστερήσει μέχρι ναναι πραγματικά έτοιμη.Αρα δε νοιώθει οτι κάνει λάθος αρχή.
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  7. Εδώ και καιρό, Χαρά μου, έχουμε χάσει κάθε μέτρο… γενικώς. Γράφεις: «απαιτείται ένα τικ παραπάνω»… αχ αυτό το «ΕΓΩ», φίλη μου, πόσο κακό κάνει… Αγιάτρευτο, όντως.

    Και για να ξέρεις, χωρίς κατακάθι, δεν θα υπήρχε αφρόκρεμα… Κατάλαβες;

    Πάντως ξεπέρασέ το και κοίταξε να αναρρώσεις. Απαιτείται και επιβάλλεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτο
      το ΕΓΩ πάντα είναι ανασταλτικός παράγοντας σε κάθε φάση ζωής ,δημιουργίας, έκφρασης, πόσο μάλλον οταν υπερδυναμώνεται κι απο λάθος πουντέλια...
      Μπορεί να καταστρέψει ο,τι όμορφο υπάρχει και να μην το καταλάβει παρά μετά την απώλεια
      Πολύ ωραίο αυτό με το κατακάθι και την αφρόκρεμα,όμως πολλές πολλές στ ανακάτεμα αμαυρώνεται και η εικόνα της αφρόκρεμας απο το κατακάθι. Νομίζω οτι είμαι εντός θέματος

      Ευχαριστώ γαι την ανάρρωση,μακάρι για να φέυγω μια ώρα αρχίτερα,παράκατσα!

      Διαγραφή
  8. Σοφό μου Χαρουλάκι, η αρρώστια σε βάζει σε σκέψεις...χαχαχα. Έχεις απόλυτο δίκιο και το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Δυστυχώς, όπως πάντα, δουλεύει η αρπαχτή σ'αυτή τη χώρα. Η λύση είναι η έρευνα όπως είπε η Μαρίνα πιο πάνω. Δεν πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα σαν χάπια. Δεν μας λείπουν οι τρόποι να μάθουμε όσα χρειάζονται προτού επιλέξουμε ποιον θα εμπιστευθούμε. Ας είναι καλά το διαδίκτυο. Όσο γι'αυτούς που έχουν το θράσος να αποκαλούνται ''δάσκαλοι'' και να εξαπατούν τον κόσμο, νομίζω πως αργά ή γρήγορα θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Περαστικούλια σύντομα το καλό που σου θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχχα το χτικιό με κάνει σοφή;;;;Τι να κάνω το έρμο στις ατέλειωτες ώρες της κατάκλισης,σκέπτομαι και προβληματίζομαι.
      Ας μην επαναλαμβανόμαστε,θα πω μόνο οτι όπως θα έλεγα και στη Βίκυ απο κάτω,δεν είμαι και τόσο σίγουρη βρε κορίτσια οτι θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει ούτε αργά ούτε γρήγορα
      Γιατί απλα ο κόσμος ο άμαθος δεν έχει μέτρο συγκρισης. Αυτό που μαθαίνει,αυτό νομίζει και σωστό. Αν τωρα το συγκρίνει μ άλλα που βλέπει στο διαδίκτυο και δνε το βρίσκει εξ ίσου αξιόλογο πιο εύκολα θα κατηγορήσει τον εαυτό του παρά το δάσκαλο
      Ο "δάσκαλος" ανέκαθεν ενέπνεε εμπιστοσύνη & δύσκολα τον καθαιρείς στη συνείδησή σου,οπότε δύσκολα του αποδίδεις και τις ευθύνες που τυχόν έχει.
      Σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο Δημοτικό;;;;
      Εγω απλά θυμάμαι να ξεχωρίζω τους δασκάλους μου απο τη συμπάθεια ή την αντιπάθειά μου,κι αυτή όχι βάσει των ικανοτήτων τους.
      ΟΥΦ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ!
      Κάθε σχόλιο,μια νέα ανάρτηση
      Φιλάκια πολλά...αύριο...

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι την συμπάθεια με την ικανότητα ως ένα σημείο τις ταυτίζω. Αν ο δάσκαλος, όσες γνώσεις κι αν έχει, είναι αντιπαθής, δεν θα μπορέσει να τις μεταδώσει. Θέλει πολλά για να 'σαι δάσκαλος... και οι μαθητές έχουν τα κριτήρια και το ένστικτο να ξεχωρίσουν τους χαρισματικούς.

      Διαγραφή
  9. Σε αυτή την χώρα πάντα ότι δήλωνες ήσουν.... και τα λαμόγια κάθε μέρα πλήθαιναν και όσοι άξιζαν πάλευαν για να μπορέσουν να αναδειχτούν!!!! Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τον νου μας και να ψάχνουμε πολύ δίπλα σε ποιόν δάσκαλο έχουμε αποφασίσει να κάτσουμε.... αν και μια και δεν υπάρχουν λεφτά για να τα σκορπάμε άδικα αργά ή γρήγορα ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του!!!!! Καλή Ανάρρωση συμμαθήτρια!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ
      τώρα που φτάσαμε σ αυτό το σκαλοπάτι,κοίτα γύρω...ποιοί επιβιώνουν και πάλι;;;; Εχει αλλάξει τίποτα;;;; γι αυτό είμαι απαισιόδοξη κι όπως γράφω και στη Μαρία απο πάνω δεν πιστεύω οτι εύκολα θα παραγκωνισθούν οι φελλοί. Το ίδιο το σύστημα τους προωθεί, τους συντηρεί, και τους θρέφει.
      Ευχαριστώ πολύ Βικάκι για τις ευχές, τελικά κατάφερα να περάσω ένα όμορφο Σ/κστην αρχή και μετά με πήρε η κάτω βόλτα ανεπανόρθωτα

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με την Ποδηλάτισσα!
      Ελπίζω να είσαι καλύτερα.. περαστικά και καλή ανάρρωση Χαρά μου!
      Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Welcome back Xara mou και είχα ανησυχίσει,
    εύχομαι να είσαι πάντα καλά από υγεία.
    Νέα Κορίτσια πρεπει να κάνουν κάτι να της προσέξουν οι γύρω έστω κι ας έλεγαν ανοησίες,

    αυτές θα αισθανοταν ικανοποιημένες, ότι ήταν το κέντρο του θαυμασμού.
    Είναι μια ψυχική ανάγκη, (Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος) αν κρίνω από παλι΄ς μου εμπειρίες

    Τη αγάπη μου

    Καλή υγεία
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβρίλη μου
      λυπάμαι αν σ ανησύχησα,η αλήθεια είναι οτι για ιατρικούς λόγους ήρθα στην ΑΘήνα,αλλά θάταν όλα καλά αν δε με κατέβαλε η ίωση.

      Θα συμφωνούσα μαζί σου αν η πρόκληση ήταν να τις προσέξουν για άλλο λόγο αντί για τον συγκεκριμένο.Κατ εμέ ήταν πολύ αρνητική διαφήμιση!
      Δε θα τις παρεξηγούσα επ ουδενί αν τις έβλεπα να συζητούσαν και να ράβουν,αντίθετα θα τις καμάρωνα ,κρίνοντας εξ ιδίων,το πάθος μου για τη χειροτεχνία,όμως για το ρόλο που καλούνταν να παίξουν ήταν πολύ αρνητικη η εικόνα που αποκόμισα,εξ ου και η ανάρτηση.
      ΑΝ κι αυτό ήταν η αφορμή κι όχι η αιτία

      Καλό ξημέρωμα με την αγάπη μου και σ ευχαριστώ γαι τις ευχές

      Διαγραφή
  11. Βρίσκομαι εδώ Χαρά μου, μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα μου.
    Βασικά το να φωνάζεις τις προσωπικές σου υποθέσεις σ΄ένα δημόσιο χώρο είναι δείγμα του χαρακτήρα σου. Πιστεύω πως σκοπός τους, όπως σωστά παρατηρεί ο Γαβρίλης, ήταν να τραβήξουν την προσοχή στην παρουσία τους.
    Να σου ευχηθώ καλή ανάρρωση και καλή επιστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που ξέρω τι σημαίνει η σημερινή μέρα για σένα ντένη,νοιώθω τιμή και υποχρέωση που ήρθες μέχρι εδώ,και μάλιστα για ένα θέμα που δε σ αγγίζει, αφού αφορά τα καλλιτεχνικά.
      Σ ευχαριστώ λοιπόναπο καρδιάς.
      Οπως είπα παραπάνω και στο Γαβρίλη, δεν θα μου προκαλούσε καμία εντύπωση για ο,τι άλλο κι αν έλεγαν. Δε συνηθίζω να κρυφακούω (εδώ δνε έκανα καμιά απολύτως προσπάθεια,πιστεψέ με) και πολύ περισσότερο να κριτικάρω αυτά που ακούω
      Καμαρώνω τα νέα παιδιά που βλέπω να ξαναγυρίζουν σε χειροτεχνίες του παλιού καιρού που μας μάθαιναν οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες για να γίνουμε καλές νοικοκυρές.
      Θαυμάζω τα νέα παιδιά που ερωτοτροπούν στο δρομο, γιατί είναι υγιές.
      Είμαι ανεκτική στη διαφορετικότητα.Γενικά δεν ενοχλούμαι με κάτι,ενοχλήθηκα όμως τόσο πολύ για όλ αυτά που περιέγραψα
      Και έιμαι σίγουρη οτι αν πίστευαν έστω και για μια στιγμή οτι θάμουν τόσο αρνητική απέναντί τους,θα μιλούσαν ψιθυριστά
      Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ για τις ευχές

      Διαγραφή
  12. Φαντάζομαι πως αν ήθελα να μάθω ραπτική (ή κάτι άλλο) θα μάθαινα πρώτα με τι δασκάλους έχω να κάνω κι αν ξέρουν όσα θέλουν να διδάξουν...
    Αν δεν το έκανα, τότε κακό του κεφαλιού μου! χαχα!
    Περαστικά Χαρά μου!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου
      το ίδιο έκανα και κάνω κι εγω. Δε το κάνουν όμως όλοι
      Και απο την άλλη ,και κάποια εργαστήρια προωθούν συγκεκριμένους μαθητές.
      Πολλά παίζουν το ρόλο τους και μέχρι ν ανοίξεις τα μάτια έχουν κλείσει κι άντε να ξεκαθαρίσεις το λάθος απο το σωστό και ν αλλάξεις συνήθειες!
      Φιλάκια πολλά εκ του μακρόθεν για το φόβο των Ιουδαίων

      Διαγραφή
  13. Ο καθένας είναι οτι δηλώσει.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πώς να μη συμφωνήσουμε μαζί σου βρε Χαρά μου, είναι δυνατόν;
    Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι: είναι τελικά απατεώνες όλοι αυτοί ή η έπαρση κι ο εγωισμός τους φτάνει στ' αστέρια; Πώς το λέγανε παλιά; "Εμαθα να βελονιάζω και περνώ το μαστορά μου". Ημιμάθεια, που φαντάζει στα άδεια τους κεφάλια σοφία κι απ' την άλλη πονηριά και λαμογιά. Πώς θα απαλλαγούμε απο αυτά τα χαρακτηριστικά θα ήθελα να' ξερα.
    Είπα ότι η κρίση είναι ευκαιρία για ξεσκαρτάρισμα κι ότι σε κάθε κλάδο μόνο οι σωστοί θα αντέξουν , αλλά να που φυτρώνουν τόσα μανιτάρια που εκμεταλεύονται υην επιθυμία και την ανάγκη των άλλων να μάθουν κάτι καινούριο που θα τους βοηθήσει στη ζωή τους.
    Ας ελπίσουμε ότι έτσι δε θα πάνε μακριά.
    Εσυ πέρνα να πάμε παρέα μια βόλτα στη Ρώμη να ξεσυγχυστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλι μου
      μ' άρεσε πολύ η παροιμία που δε την ήξερα,αλλά εδώ ταίριαζε ταμάμ!
      Παρ όλα αυτά , μ αυτά που βλέπω καθημερινά γύρω μου και τις ελπίδες που έτρεφα,ούτε τώρα με την κρίση θα σωθούμε,μάλλον προς το χειρότερο βαδίζουμε.
      Μακάρι να διαψευσθώ,αλλά...
      Οσο για τη βόλτα...πέρασα και ξαναπέρασα,αλλά εκεί να δεις σύγχυση!!!!
      Φιλάκια πολλά μικρή μου

      Διαγραφή
  15. Διαβαζοντας σε μια παροιμια μου ηρθε αυθορμητα στο νου,"αν καναν ολες οι μελισσες μελι...."τι να πω?τοση ασυνηδησεια σε νεα κοριτσια?,μηπως να ψαχναμε την ευρυτερη καταντια μας σε τετοιες συμπεριφορες...μαλλον παρεκτραπηκα,φιλια και καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και η κατάντια μας και η νοοτροπία μας μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση Χρυσούλα μου. Ως λαός είμαστε ολίγον ...(ας μην το πω,μια που όλοι μα ς έχουν στο μάτι)
      Ισως όμως ανα αναγνωρίσουμε συντομώτερα τα μειονεκτήματά μας, ανακάμψουμε πιο γρήγορα,ίσως...λέω.
      Φιλιά πολλά και Καλή εβδομάδα κι απο μένα

      Διαγραφή
  16. Άργησα αλλά έψαχνα κάτι.Πριν καιρό, όταν ήμουν καινούργια όσο και τώρα..στη ραπτική, είχα βρεί σε πολλά λινκ, μια συντοπίτισσά σου καταξιωμένη στο χώρο.Απορώ πως τη βρήκα εγω και δεν την γνώριζαν οι μέλλουσες σπουδάστριες, που θα έκαναν επι τούτω το ταξίδι,.
    Θα μου πεις, ό γέγονε γέγονεν, πλην όμως καλό θα είναι να έχουμε το γνώθι σεαυτόν.
    Αντιγράφω :http://koptikiraptiki.wordpress.com/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1/
    ίσως φανεί χρήσιμο.Φιλιά πολλά απο μία γνώστρια του εν οίδα οτι ουδέν οίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρρώστησες Χαρά μου !!! Κρίμα γιατί οι μέρες σου στην πρωτεύουσα θα είχαν αξιοποιηθεί με τον δικό σου μοναδικό τρόπο !!! Να γίνεις γρήγορα καλά !!!
    Αλήθεια με το θέμα που αναφέρεις πόσες πολλές ΄΄δασκάλες ΄΄ με θέματα καλλιτεχνικά έχουν ξεπηδήσει τον τελευταίο καιρό!! Είναι η ανάγκη τους για προβολή η μάλλον το εύκολο χρήμα !!! Γιατί κατ΄εμέ η γνώση απαιτεί πολλές δοκιμές , προσπάθειες και κυρίως εμπειρία!!! Και κατά την άποψή μου οι συνειδητοποιημένες δασκάλες είναι λίγες !!! Για μένα θέλω να βρίσκομαι κοντά τους και να μαθαίνω ότι με αγάπη έχουν να μου μεταδώσουν !!!
    Σε φιλώ και πράγματι ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος μας εν ώρα δημιουργίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Μαρινικόλ μου
      Θάθελα νάμουν απο μια μεριά μέσα σ ένα χώρο δημιουργίας και εκμάθησης, ν άκουγα τις απορίες των μαθητριών και τις απαντήσεις της "δασκάλας". Γιατί αμα δεν έχεις ξεσκισθεί στις δοκιμές και τις αποτυχίες,απλά έμαθες να κάνεις ένα πράγμα όπως σου έδειξαν και πολλές φορές...άστα να πάνε...τι θ απαντήσεις σε μία εύλογη απορία επι της διαδικασίας;;;;
      Τλπ. άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρίες,είναι λίγοι,ευτυχώς όμως υπάρχουν και ευτυχώς για μας,μαθαίνουμε
      Νάσαι καλά και σ ευχαριστώ για την ευχή περί υγείας, ελπίζω κάποια στιγμή να συνέλθω

      Διαγραφή
  18. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.Όταν πριν χρόνια μπήκα να διδάξω σε Γυμνάσιο είχα πει στα παιδιά ότι θα είχαν μαζί μου την ευκαιρία να "μάθουν" από κάποια που έχει ΠΡΑΚΤΙΚΗ γνώση των πραγμάτων .Διδάσκουν στα σχολεία ..ημιμαθείς..Το είδα και στα εγγόνια μου όταν η καθηγήτρια της μεγάλης τους έβαλε να κάνουν κάτι χωρίς καν να ξέρει η ίδια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ΕΣΥ είσαι άλλο πράγμα,δε συγκρίνεσαι!!!
      Η ημιμάθεια είναι σημείο των καιρών,όπως και ο υπερφίαλος εγωισμός.
      Φιλάκια πολλά ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα Χαρά!! Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι! Κι επειδή τα λεφτάκια μας είναι πολύτιμα η έρευνα επιβάλλεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαρά μου, θεωρώ ότι και οι μαθητές πρέπει να ξέρουν που μαθητεύουν, και κάποιος πρέπει να έχει αποδείξει ότι καταξιώνεται να λέγεται δάσκαλος.Εγώ πάντως σε θεωρώ δασκάλα του ντεκουπάζ και άλλων! Κι αν ζούσα στη Ζάκυνθο θα γραφόμουνα μαθήτρια στην πρώτη μικρή.. .Γίνε γρήγορα καλά! Και άρχισε να καλλιτεχνείς ξανά..και το επόμενο έργο να είναι σχετικό με τον ..καφέ και τα συμπαρομαρτούντα του... Χαρά μου, μου έχεις λείψει! Εκείνο το κελαρυστό το γέλιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρεμβαίνω και συγγνώμη, αλλα η αρχή έχει γίνει! το πρώτο έργο της νονάς μου, έχει σταλεί απο καιρό, κι εγω..αργούσα. περιμένοντας να επιλέξει με ελεύθερη βούληση τη δασκάλα! τωρα που αυτό ΄΄εγινε, συνιστώ και αιτούμαι, μαθήματα δι΄αλληλογραφίας στην αγαπημένη μου νονά!ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ!!! ' Αλλωστε αυτά τα νησια΄του Ιονίου, είναι ΄τοσο κοντά!
      φιλιά πολλά στους παροικούντας τω ΙΟΝΊΩ!

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να μπορούσαμε να πίναμε καφέ Τατι μου,όσο για το κελαρυστό μου γέλιο,σαν χαλασμένη εξάτμιση ακούγεται ακόμα...
      Φιλάκια πολλά και με πολύ νοσταλγία!

      Διαγραφή
  21. Γεια χαρά "άλλη" Χαρά και πολλά περαστικά!!!
    Χαίρομαι πολύ που κάποιος επιτέλους έθιξε αυτό το θέμα. Εχω πάει μόνο σε 3 σεμινάρια και πίστεψε με τα 2 ήταν πεταμένα λεφτά (αν και είχα κάνει, όσο γίνεται, την σχετική έρευνα).
    Παρ'όλο που οι "δασκάλες" γνώριζαν το αντικείμενο τους προσπαθούσαν να το "ξεχειλώσουν" τόοοσο πολύ ώστε να δικαιολογήσουν τα λεφτά που ζητούσαν. Κάτι που μπορούσε να διδαχθεί σε 1 ώρα (με λιγότερα λεφτά, εννοείται), κράτησε 6. Και ήμασταν και όλες πολύ ευχαριστημένες γιατί κάναμε ωραία παρέα. Αν είναι για την παρέα θα πρότεινα να συναντιόμαστε πότε στης μίας πότε στης άλλης και να δείχνουμε ότι ξέρουμε δωρεάν. Ασε που πολλές ντρέπονται να ζητήσουν απόδειξη και από την πλευρά της "δασκάλας" ούτε λόγος.
    Γι' αυτό νομίζω, εφ' όσον πλέον υπάρχουν τα πάντα στο Internet, να ξεκινάει κανείς από εκεί.
    Και πάλι πολλά περαστικά!!!

    Υ.Γ. Και μην μου συγχύζεσαι που δύο κοριτσάκια κάνουν τα κοκοράκια και τις ειδικούς. Είναι και η ηλικία. Πάρτο στην πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα συγχιζόμουν,αν δε το συναντούσα κάθε μέρα και περισσότερο γύρω μου Χαρά
      Και στα κοριτσάκια μ εντυπωσίασε αυτή η άνεση της διατυμπανιζόμενης άγνοιας. Αν ήμουν στη θέση της μικρής "δασκάλας" μετά τις πρώτες παρατηρήσεις της φίλης μου θα λούφαζα και θα προσπαθούσα να μην εκτίθεμαι περισσότερο.
      Οσο για τα ξεχειλωμένα μαθήματα κι αυτά τα έχω υπόψη μου. Τα λεφτά που ζητάνε ορισμένες είναι τρελά για τις μέρες μας .
      Συμφωνώ πάντως για την καλή παρέα.
      Ευχαριστώ για το πέρασμα,την γνώμη και την ευχή.

      Διαγραφή
  22. καλημερα καλη μου!
    καλη εβδομαδα να εχεις!
    να περνας παντα ομορφα ευχομαι!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γενικότερα, όσο πιο πολύ εμβαθύνεις σε κάτι, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις πόσο λίγο το ξέρεις και άρα πόσο δύσκολο είναι το διδάξεις. Πάντα μπορείς όμως να μοιραστείς τις γνώσεις σου και τις εμπειρίες σου, η χυδαιότητα αρχίζει όταν θέλεις να βγάλεις από αυτό εύκολα λεφτά.
    Καλό μας μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρώτη σου πρόταση πρέπει να γραφτεί με μεγάλα γράμματα σ ε κάθε δημιουργικό εργαστήρι , Αλεξάνδρα! Οπως και το γηράσκω αεί διαδασκόμενος.
      Ποτέ και τίποτα δεν μπορείς να περηφανευθείς οτι το γνωρίζεις ΤΕΛΕΙΑ.
      Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου και χαίρομαι που την κατέθεσες εδώ.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  24. Περαστικά Χαρά μου, τώρα για το θέμα που έθεσες μπορώ να πω μου έκανε εντύπωση η αυτοπεποίθηση της "δασκάλας" και δεν σκέφτεται ότι οι "μαθητές" σήμερα το ψάχνουν περισσότερο..
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχουν κι οι μαθητές τα μείον τους Ανθη μου.
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  25. Αυτό το 'φαινόμενο' έχει πάρει μεγάλη έκταση τώρα τελευταία!!! Καλά κάνεις και το θίγεις, Χαρά μου. 'Εχω αναρωτηθεί κι εγώ πολλές φορές από πού ξεπήδησαν τόσες και τόσοι 'ξερόλες' που μπορούν να κάνουν τους δασκάλους και να βγάζουν εύκολα χρήματα χωρίς να κατέχουν το αντικείμενο που 'διδάσκουν'. Οι καλοί δάσκαλοι έχουν πρώτα αποδείξει τις ικανότητές τους και τα έργα, τους και χαίρουν της εκτίμησης και του θαυμασμού μας (έστω και αν εμένα προσωπικά δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να τους παρακολουθήσω...χαχαχα) .
    Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά και καλή εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Μαριάν.
      Πρώτα θαυμάζεις τον δάσκαλο και τα έργα του που σ εμπνέουν και μετά μαθητεύεις και πληρώνεις. Λίγο ανάποδα γίνονται τα πράγματα τον τελευταίο καιρό...
      Κι απορώ τη στιγμή που υπάρχει τέτοια πληθώρα στο Ιντερνετ ,μέσω Youtube,αλλά όπως κι εγω προτιμώ την προσωπική επαφή και την παρέα.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  26. Αγαπημένη μου Χαρά, πόσο δίκιο έχεις σε όσα γράφεις και πόσο εύστοχα είναι όσο σε προβληματίζουν!!! Έχω εκφράσει πολλές φορές κι εγώ παρόμοιους προβληματισμούς αλλά απαντήσεις δεν καταφέρνω να πάρω...!!! Στην πόλη μου να δεις τι γίνεται.... Το ένα εργαστήρι ξεφυτρώνει μετά το άλλο και αναρωτιέσαι ποιος θα είναι ο δάσκαλο και ποιος ο μαθητής. Επίσης πως είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν να μάθουν κάτι το οποίο όμως η δασκάλα δεν κατέχει καν...!!!!! Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις που οι δασκάλες το προχωράνε και παρα πέρα...Θα χρησιμοποιήσω κι εγώ την εύστοχη λέξη της woman in blog πως καταντάει χυδαίο όλο αυτό που συμβαίνει!!!! Να μοιράζεσαι τη γνώση σου, ναι το δέχομαι, είναι τέλειο, να κατέχεις κάτι και να το εξελίσσεις συνεχώς, ναι να κάτσω να μου δείξεις και να σε πληρώσω κιόλας γιατί αξίζει, αλλά να θεωρείς τον εαυτό σου αυθεντία, να μην ξέρεις που σου πάνε τα πέντε και να βγάζεις και λεφτά, νομίζω ότι παρα πάει, ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν πραγματικοί δάσκαλοι που από ταπεινότητα και μόνο δεν κάνουν ένα βήμα παρα πάνω μπας και ανοίξει και ο κόσμος τα μάτια του και καταλάβει τη διαφορά...!!!! Είμαι κι εγώ πολύ θυμωμένη Χαρά μου όπως πολύ καλά κατάλαβες!!! Τα είπα και ξεθύμανα!!!! Χα χα χα!!!! Σε φιλώ Χαρά μου και περιμένω τα δικά σου υπέροχα και μαγικά καλούδια να μου φτιάξουν το κέφι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίδι μου
      απ οτι βλέπω είναι κοινή αναρώτηση κι αγανάκτηση,μια που όλες έχουμε τέτοιες εμπειρίες
      Χαίρομαι λοιπόν αν άνοιξα μία συζήτηση που ευκόλως μπορώ να κατηγορηθώ,αλλά βλέπω οτι είναι κοινή εντύπωση η αμετροέπεια που μας διακατέχει.
      Φιλάκια πολλά-πολλά-πολλά

      Διαγραφή
  27. Χαρούλα εγώ θα σταθώ μόνο στο "ασθενουσα".σου εύχομαι λοιπόν γρήγορη και καλή ανάρρωση!!!περαστικουλια!!!φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ,ΝΑΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ!!!
      Μου έλειψες αυτή τη φορά που δεν σ είδα στο μάθημα
      Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  28. Καλό μήνα Χαρά μου!! Νομίζω δεν είπαμε!!!! Να αγιάσει ο στόμας σου!!! Αυτό θα πω εγώ!!! Αθήνα πάντως γίνεται ένας χαμός από επίδοξους έτοιμους να μεταλαμπαδεύσουν τις ... γνώσεις τους!!!
    Ξεπηδούν καλλιτεχνικά σεμινάρια από το πουθενά!!! Για μένα στάνταρ γίνεται πρώτα για τα εύκολα λεφτά και μετά για επίδειξη γνώσεων κι ανεπαρκών μάλιστα!!!! Ο δάσκαλος είναι μεγάλη λέξη!! Θέλει να εμπνέεις, να χεις υπομονή, να γνωρίζεις!! Οχι η αρπαχτή της αρπαχτής...
    Ας ψάχνει ο καθένας που θέλει πραγματικά να μάθει κάτι, κι όχι να κάνει πασάλειμμα, λίγο πιο διεξοδικά!!
    Κι όχι τον κάθε καημένο με γνώσεις του ένα μήνα!!!! Ε, θα το χάσουμε τελείως!! Θράσσος!! Συνείδηση μηδέν!!!
    Και πολύ καλά τα πες!!!! Σε φιλώ Πεπιτάρα μου κι εύχομαι περαστικά στην υγεία σου!!! Μάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τα γραφόμενα όλων έχω κάτι να πάρω και σ όλα να συμφωνήσω. Χαίρομαι που έχουμε τέτοια ταύτιση απόψεων κοριτσάκι,όχι οτι πίστευα κάτι διαφορετικό
      Φιλάκια πολλά απο την άρρωστη ακόμα Πέπίτα σου.

      Διαγραφή
  29. Τι να σχολιάσω, βρε Χαρουλίτα!! Είναι απορίας άξιο ότι ειδικά τον τελευταίο καιρό (ας πούμε, της κρισης) έχουν εμφανισθεί ως άλλοι φαντομάδες , "καλλιτέχνες", "εργαστήρια" και λοιπά εκκολαπτήρια πάσης φύσεως τεχνης !!! Και εννοείται ότι ο καθένας ό,τι δηλώσει, είναι (πάντα αυτό γινόταν, γίνεται και μάλλον θα εξακολουθήσει να γίνεται στην Ελλάδα!!!).
    Εσυ πολύ καλά κάνεις και ξεδιπλώνεις τις σκέψεις σου, αλλά τα επίδοξα λαμόγια πάντα , δυστυχώς, θα υπάρχουν ! και θα ζουν , ως παράσιτα, εις βάρος των αληθινών, εντίμων, άξιων και πραγματικών "δασκαλων" !!
    Φιλάκια πολλά , να γίνεις γρήγορα καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια απαισιόδοξη γνώμη με γνώμη διατηρώ Πέπη μου.Υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν,έστω και για έναν ενδιαφερόμενο
      Φιλάκια πολλά κι απο μακρυά μη σε κολλήσω

      Διαγραφή
  30. καλα κανεις και προβληματιζεσαι: ποσο δικιο εχεις .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαρα εχεις πολυ δικιο που το θιγεις κι εγω θυμωνω αλλα.....τι να πεις !εδω στη τηλεοραση βγαινουν ασχετες σε εκπομπες να μας δειξουν τις πιο ασχετες κατασκευες !! ετσι ειναι ο κοσμος σημερα ,,, σιγουρια κι αυτοπεποιθηση απο το τιποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααχχχχ ναιιιιι,είναι και η τηλεόραση,με τις περσόνες της,γιατί βλέπεις το θέμα είναι πιασάρικο!!! Και η κακογουστιά πάει σύννεφο!!!
      Τι να πείς;;;;
      Φιλάκια πολλά Μαιρούλα μου

      Διαγραφή
  32. χαχαχαχα.......μεγαλη συζητηση.............παντως οντως παιρνουμε κατι "τουρτες" στα μουτρα ωρες ωρες απο κει που δεν το περιμενουμε!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη συζήτηση ,χωρίς αποτέλεσμα...
      Μακάρι να προσγειωθούμε κάποια στιγμή Σοφάκι,που δεν το βλέπω,αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

      Διαγραφή
  33. Μου θυμισε Χαρα μου η αναρτηση την επιμονη καποιας κοπελας πριν μηνες να διδαξω τα παιδακια της ελληνικα. ! Η σου πω κι οτι θυμωσε που αρνηθηκα. Ελληνικης καταγωγης η ιδια αλλα γενημενη εδω στην Ουγγαρια θεωρησε πως οποιος γνωριζει καλα τη γλωσσα μπορει να την διδαξει κι ολας. Μα ετσι απλο ειναι? Χωρις να ξερεις απο που ν αρχισεις, καταργησαμε και πανεπιστημια και τεχνικες σχολες και ολα. Οπως τα λες και συμφωνω αππλυτα. Σε φιλω γειτονακι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τη γλώσσα κι αν είναι,Μαιρούλα!!!! Λες και θα πάρει ένα κιλό μήλα και αν της βγουν μάπα το πολύ-πολύ να τα πετάξει.Αν μάθεις όμως στραβά μία γλώσσα πως διορθώνεται το λάθος;;;
      Ειδικά αυτό,είναι χειρότερο απο τις κατασκευές,το πιστεύω ακράδαντα. Ολοι δεν έχουν τα φόντα για όλα,πάει και τέλειωσε. Εσυ τάχεις καλά με τη συνείδησή σου κι άσε την άλλη να ξίνισε,ίσως κάποια στιγμή καταλάβει.
      Φιλάκια πολλά γειτονάκι μου ξενιτεμένο

      Διαγραφή
  34. Κατ' αρχάς χαίρομαι που είσαι πάλι κοντά μας και περαστικά σου!
    Η σχέση μαθητή δάσκαλου, είναι ένα θέμα που πολύ μ' έχει απασχολήσει...
    Θεωρώ λειτούργημα τη θέση του όποιου δάσκαλου, ειδικά στα παιδάκια... αλλά δυστυχώς εμφανίζονται αυτοβαπτιζόμενοι δάσκαλοι που εκτός από άσχετοι με το αντικείμενο μπορούν να παρασύρουν τους μαθητές τους σε ψεύτικους κόσμους και να τους κάνουν και κακό!
    Μήπως τελικά οι καιροί που ζούμε Χαρά μου, είναι δήθεν;

    ΑΦιλάκια με όλη μου την αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι αναλαμβάνεις να διδάξεις μαγισσούλα μου για μένα πρέπει να το κάνεις με θρησκευτική ευλάβεια και απόλυτο σεβασμό, στο είδος και στον άνθρωπο που σ εμπιστεύεται.Τα υπόλοιπα είναι για τους τυχοδιώκτες.
      Ισως τώρα κάποιος μου πει "είναι που δε σου πρότειναν εσένα". Οχι μου πρότειναν και μάλιστα να απασχολήσω δημιουργικά παιδιά κι,όμως ,δεν τόκανα,γιατί θάπρεπε να σταθώ απέναντί τους υπεύθυνα. Γιατί απο ένα λάθος δάσκαλο μισείς αυτό που σου μαθαίνει ή αντίθετα το λατρεύεις και δε θεωρούσα τον εαυτό μου έτοιμο να το κάνω ούτε για να τους κρατήσω συντροφιά.
      Η δηθενιά, είναι ίδιον των καιρών που ζούμε,ασυζητητί
      η Αγάπη όμως,οταν είναι αληθινή πρέπει να δείχνεται...κι εγω, Σ αγαπώ!

      Διαγραφή
  35. Εξακολουθούν να είναι πάντα επίκαιρες οι σκέψεις σου Χαρά μου :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Αριστέα μου, κι αυτό με στεναχωρεί πραγματικά.

      Διαγραφή
  36. Εγραψες αυτό που είχα στο κεφάλι μου, εδώ και πάρα πολύ καιρό μάλιστα... απάντηση δεν μου έχω δώσει ακόμα... οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...